MONOR VÁROSI SPORTCSARNOK

SPORTCSARNOKRÓL


Multifunkciós csarnok, mely sport- és rendezvényközpontként működik. Mivel a csarnok közvetlen közelében található a város sportpályája és a városi uszoda is, így a Balassi utcában egy valódi sportcentrum alakult ki Monoron.

 

Az épület hasznos alapterülete: 4166 m2,

ülőhelyek száma: 984,

maximális befogadóképesség: 1500 fő.

 

Az egész épület klimatizált.

A csarnok rendelkezik központi hangosítással.

 

Küzdőtér:


44 x 22 méter (968 m2), ahol szabvány méretű futsal- röplabda-, kézilabda- és kosárlabdapálya van felfestve. Burkolata sportparketta. Az igényekhez alkalmazkodva, a fizikai lehetőségek figyelembevételével egyéb sportrendezvények megszervezésére is alkalmassá tehető. Padlóvédő burkolat leterítésével alkalmas, nem sport jellegű rendezvények lebonyolítására is.

 

A küzdőtér egy elektromos térelválasztó függönnyel 2 egyforma részre osztható, így akár párhuzamosan 2 különböző sport is űzhető a két térfélen a másik zavarása nélkül.

 

Azért, hogy se a nézőket, se a sportolókat ne zavarja az oldal irányból bevilágító fény, a csarnoktérnek nincsenek homlokzati nyílászárói, így a természetes megvilágításáról 16 db felülvilágító kupola gondoskodik.

 

Lelátók:

 

A kétoldali lelátó 984 fő részére biztosít fix ülőhelyet. Ezen felül 10 db akadálymentes ülőhely van kialakítva, melyek a küzdőtér síkjában találhatók és az előtérből szintemelkedés nélkül megközelíthetők. 

Különtermek:

 

A csarnokban 2 db különterem került kialakításra. A nagyobb a küzdőtérre közvetlen bejárattal rendelkező "bemelegítő terem", ami 144 m2-es és a küzdőtérhez hasonlóan sportparketta burkolattal van ellátva.

  

A másik terem az emeleten található. A teremből ablakokon keresztül közvetlen rálátás nyílik a küzdőtérre, illetve egyik oldalfala tükörborítással rendelkezik. A terem mérete 137 m2 (6,7 x 20,5 m), burkolata PVC.

 

Öltözők:

 

A csarnokban 6 db 20-24 fős öltöző van a hozzájuk tartozó vizesblokkal. Az öltözőkben egyszemélyes zárható öltöző szekrények is elhelyezésre kerültek. Külön lett kialakítva 1 db bírói öltöző és 1 db akadálymentes öltöző, mely edzői öltözőként is használható.

 

Egyéb helyiségek:

 

- orvosi szoba

- tárgyaló

- ruhatár

- büfé

 

Parkolók:

 

Összesen 152 férőhelyes személygépkocsi parkoló lett kialakítva, melyből 4 db-ot a mozgásukban korlátozottak számára tartunk fenn a bejárat közelében. Az ide érkező buszoknak külön helyet tudunk biztosítani a parkolásra. A csarnok előtt összesen 150 férőhelyes kerékpártároló is telepítve lett.